Toamna in natura

Toamna a sosit pe meleagurile noastre aducand cu ea nenumarate frumuseti si bogatii. Zi de zi, putem vedea semnele ei daca reusim sa privim dincolo de grijile zilnice. Toamna este un spectacol de culori si de frumuseti.

Parcul plin de frunze cazute, galbenul-rosiatic al campiilor, frumusetea crizantemelor, mirosul gutuilor sau al merelor de pe tarabele din piata, bogatia de legume, toate ne vorbesc despre o Zana numita Toamna.

Copiii de la Centrul Educational „Fecioara Maria” au fost in parc pentru a afla cat mai multe  despre farmecul  Zanei toamna. Au cules frunze, ghinde, castane si au folosit aceste materiale in cadrul activitatilor din gradinita.

Activitatile desfasurate in natura dezvolta capacitatea creativa, de rezolvare de probleme, avand si influente asupra dezvoltarii emotionale si intelectuale. (Kellert, Stephen R. "Nature and Childhood Development.”)

Asadar, timpul petrecut in natura aduce atat beneficii  pentru sanatatea fizica a copilului, inseamna amintiri frumoase si  ii poate influenta pozitiv dezvoltarea.

Redescoperiti natura prin ochii copiilor!