Viziune

Viziunea noastraCentrul Educational Fecioara Maria isi propune sa  formeze copiilor de varsta prescolara o personalitate armonioasa, creativa, inspirându-se în acţiunea sa educativă din principiile pedagogiei, asigurând un cadru educational cât mai variat si mai performant.

Deviza gradinitei:
"Ne jucam inteligent!"

 

Sa nu-i educam pe copiii nostri pentru lumea de azi. Aceasta lume nu va mai exista cand ei vor fi mari si nimic nu ne permite  sa stim cum va fi lumea lor.
Atunci sa-i invatam cum sa se adapteze.
” 
(Maria Montessori)

 

Ideea care sprijina acest proiect este armonizarea dezvoltarii psihice a copilului cu integrarea sociala a acestuia, prin slefuirea trasaturilor native. Pe tot parcursul copilariei se modeleaza componentele personalitatii, motiv pentru care latura psihopedagogica, componenta de baza, in orice activitate educativa de calitate, este sustinuta cu precadere in cadrul centrului nostru educational.

Bazandu-ne pe vasta experienta a echipei noastre in domeniul educatiei si avand ca scop pregatirea copilului pentru viata,  in cadrul activitatilor desfasurate, vom urmari permanent dezvoltarea motivatiei pentru cunoastere, cultivarea independentei gandirii, a spontaneitatii,  a creativitatii si a increderii in fortele proprii.

Colaborarea cu familia si realizarea unei permanente comunicari constituie prioritati ale activitatii noastre, promovand o permanenta si fructuoasa colaborare intre copii, parinti si cadre didactice. Impreuna vom realiza o minunata calatorie in lumea cunoasterii, bucurandu-ne de fiecare noua experienta, de fiecare moment ce va contribui la dezvoltarea intelectuala si emotionala a fiecarui copil.

Director

Lavinia Dumitrascu

Director educational

Alina Manolache