Meniu

Meniul este preparat in bucataria proprie (autorizată de către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București) si are in vedere implementarea unei alimentatii sanatose, prin intermediul unor preparate ce aduc un aport nutritiv sporit. Meniul NU CONTINE MEZELUI DE NICUN FEL SI NICI CARNE DE PUI, ci carne de curcan, vitel, peste, legume, lactate, cereale, fructe.

In fiecare zi servim copiilor o gustare de fructe si legume proaspete.

  • Meniul contine alimente recomandate de medici pediatri si nutritionisti (supa de linte, mazare, budinca de quinoa, terci de hrisca, pasta de avocado, crema de branza, etc)
  • Copiii beau apa plata (dozator La Fantana)

Mai multe informatii despre meniu:

Oferim un meniu bogat in fructe si legume

Nu se prăjeste nimic. Se coace în cuptor, se fierbe sau se servește crud – la salate sau
gustări

Salatele sunt acrite cu zeamă de lămâie, iar ciorbele – cu zeamă de lămâie sau borș.

O zi pe saptamana se serveste peste

Piureul de cartofi se face cu lapte și unt.

Nu folosim combinatii pe baza de ciocolata

Produsele lactate sunt din lapte de vacă. Folosim produse de la firmele Albalact, Napolact, Prodlacta Brasov, etc.

Gustarea de dupa amiaza contine dulciuri preparate in casa: placinta cu branza, strudel cu mere, mar copt, banana bread.

Meniul contine lapte de origine vegetala (lapte din orez, lapte de soia,lapte de migdale)- Sanovita.

Exemple din meniu

Mic dejun:
Perlute de branza cu smantana, cascaval cu unt, paine integrala, biscuiti integrali, omleta (la cuptor) cu legume si branza proaspata de vaci, cereale, fructe uscate (curmale, caise, smochine, stafide)

Pranz:
Ciorba de cartofi cu zdrente de ou, supa de curcan cu galusti, supa crema de morcovi si broccoli, ciorba taraneasca de legume, supa de linte, supa cu taitei, supa crema de legume cu crutoane, ciorbita de vitel, cartofi gratinati, friptura de curcan la tava cu orez , file de salau la gratar cu legume sote, tocanita de vitel, friptură de vită cu piure de cartofi

Gustare:
Pancakes cu miere, toast cu hummus, strudel cu mere, iaurt cu fulgi de porumb, crochete cu cacaval si mac

Director

Lavinia Dumitrascu

Director educational

Alina Manolache